• Startsida
 • Mina mål
 • Ekonomi
 • Min portfölj
 • Verktyg
 • Om mig
 • Deals

tisdag 26 april 2016

Vinnarna utsedda

I fredags öppnade jag ett Twitterkonto. Det var skoj att följa mina bloggfavoriter och andra roliga profiler, men efter ett tag insåg jag att det var rätt trist ut med 0 följare. Vem skulle läsa mina tweets? Därför utlyste jag i söndags en liten tävling i vem som hinner bli min första följare. Denna person skulle få ett hedersomnämnande här, och ett stort tack för sitt stöd. Detta har nu avgjorts (tog ca 5 minuter) och vinnaren är... *drumroll* Thvinc! Grattis och tack! Han har inga tweets vad jag kan se men nu kanske han har något att skriva om? Den som följer honom får se... ;)

En annan vinnare, i kategorin "investering med månadens insättning", blev Byggmax. Jag själv väntade med att handla enligt mitt förra inlägg, samt eftersom den börjar bli lite för tungt viktad i portföljen, men barnen fick 8 st var på kursen 65,25 kr. Om den fortsätter backa i veckan kommer jag fylla på, vid ca 64 kr. Allt annat som jag kollat på, bl a Castellum och Johnson & Johnson, känns lite för dyrt just nu.

Det kanske blir en liten bit av nya Oscar Properties-preffen om jag inte hittar nåt bättre, eller kanske börsintroduktionen av Resurs Holding? Jag gillar ju sektorn, har en del Intrum Justitia och var med på Nordax-intron. Den sistnämnda var dock en besvikelse (på kort sikt) så jag är lite tveksam.

Kanske spara pengarna till börsintroduktionen av Paradox Interactive den 31 maj? Jag är ju lite av en gamer men har nog aldrig lirat ett Paradox-spel. Deras Q1 var lite trist men de hade inga nya spel släppta då. 9 maj släpps Stellaris, ett superambitiöst rymdstrategispel. PCGamer skriverPut simply, I think they can pull it off. Stellaris could be a grand strategy that deserves the hundreds (even thousands) of hours its fans will undoubtedly pour into it. Deras senaste storspel Cities: Skylines (2015) har fått grymt bra kritik så de har bevisat att de kan leverera. Ska nog titta lite djupare på caset när det börjar närma sig, det kommer ju dessutom en lön nästa månad också :)

Vad tror ni om Paradox Interactive, Oscar-preffen eller Resurs Holding?

2 kommentarer:

 1. Tjenare!

  Trevlig blogg du har:)

  Är själv en gamer och jag har aldrig ens hört talas om Paradox och deras spel, odkc behöver ju inte det betyda att bolaget är dåligt. Men för mig känns dom som ett frågetecken. Ha det gott!

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentar och kul att du gillar bloggen! :)

   Paradox sysslar i princip enbart med renodlade strategispel så om det inte är din grej kanske det inte är konstigt att du inte hört talas om dem, dessutom är de såpass små att de lätt missas jämte jättarna. Med ett börsvärde på 4 miljarder är de ca 2% så stora som Activision-Blizzard. :)

   Radera