• Startsida
 • Mina mål
 • Ekonomi
 • Min portfölj
 • Verktyg
 • Om mig
 • Deals

söndag 26 juni 2016

Slutspurt

Det har gått ett bra tag sedan senaste inlägget. Tänkte vänta med att skriva till månadsrapporten men kom på att jag istället kan skriva varför det segar med inläggen. Det har varit en hel del olika anledningar till det, såsom:

 • Förkylning
 • För jävla varmt
 • Fotbolls-EM 
 • Mer att göra på jobbet 
 • Heroes of the Storm 
 • Semesterplanering
 • Årsdag för då min syster gick bort
 • Midsommar
 • Läsa andra bloggar
 • Läsa Twitter (Hanif Bali spammar mitt flöde)
 • Brexit
 • Idétorka
Just idétorka är något jag räknade med skulle komma förr eller senare efter jag startade bloggen. I våras hade jag en massa tankar och idéer som jag köat upp, och när de väl kommit ut har jag helt enkelt inte hunnit producera idéer. Jag tror och hoppas att det ska ändras snart, men samtidigt är semestern på väg. Däremellan har jag många andra ursäkter också som ni ser ovan, såsom ett mindre beroende av Heroes of the Storm som jag skrivit om tidigare.

En annan grej med jobbet. Under våren har vi haft lite problem med brist på projekt då vi tappade våra två största kontrakt. I kombination med en omorganisation har jag inte haft mycket att göra och eftersom jag vet att det är liknande läge genom företaget finns det inte mycket att göra. Att ta upp det med ledningen skulle mer signalera att jag är redundant (förtroendet för dem är sådär just nu)... hur som helst har jag fått lite ansvar och mer att göra nu men det innebär att jag gått från att vara negativt utbränd (för lite att göra) till att allt blir jobbigt, även om jag har 50% av en normal arbetsbörda. Dessutom har jag tidigare haft tid att fundera på bloggen på jobbet vilket jag inte längre har. Snart semester så jag hoppas på nya friska tag på jobbet i höst, alternativt jobbletande.

Värmen har också bidragit till förslappning. Dels är det helt enkelt mer lockande att klämma en kall bira på altanen istället för att dra ut och springa, dels sitter jag högst upp på jobbet vilket innebär att det blir jävligt varmt på somrarna. Plankan och armhävningar är inte så motiverande när det innebär att man blir genomsvett...

Som bekant blev det ju Brexit i torsdags vilket kom som en chock även om marknaden hade tagit lite höjd för detta scenario. Egentligen mest för att bettingbolagen på slutet var så säkra på Bremain (PaddyPower gav 8 gånger pengarna sista dagen) fast undersökningarna visade 44 % för, 44 % mot och 12 % osäkra. Funderade lite på att blanka genom att sätta 10000 på Brexit men midsommarförberedelser kom i vägen :)

Som jag skrev tidigare tecknade jag AcadeMedia och fick 2 x 100 st i tilldelning. Denna gång bestämde jag mig för att behålla även då det inte är någon utdelningsaktie då det just nu är enda innehavet i sektorn och ett stabilt företag. Jag köpte på mig lite Nordea, Tobin Properties Pref och Tele2 förra veckan samt stödköpte Follicum som fallit mer än 50 % de senaste månaderna utan några negativa nyheter. Nordea lär ju backa en del på måndag, men Tele2 har jag ingen aning om ifall de skulle påverkas av Brexit. Man får väl se det från den positiva sidan, nu blir det billigare och eftersom jag kör buy-and-hold är inget "förlorat", så länge utdelningarna inte påverkas. Skanska och H&M blir nog intressant att fylla på! Tyvärr är jag redan ganska fullbelånad men nästa vecka blir det nog att gå all-in!

Vi har även bokat första 11 nätterna i Thailand inför vår 2-månaders utflykt i januari 2017. Det känns mer och mer på riktigt nu men samtidigt lite stressigt eftersom många bra lägen bokas upp snabbt. Egentligen vill jag inte boka upp allt i förväg men jag orkar inte heller sitta på plats och leta och riskera att behöva ta något bottenskrap, särskilt med två otåliga småbarn. Det blir nog nåt mittemellan, vi bokar upp det mesta men så mycket som möjligt med fri avbokning så får vi se om vi känner för att ändra planerna på plats. Just nu är planen att besöka Huay Yang, Khao Lak, Karon/Kata Beach, Krabi, Kuala Lumpur och Hua Hin.

Nu är det bara en vecka till sommarsemestern! Det blir 5,6 veckor blandad semester/föräldraledighet varav 13 dagar i utlandet med bad och huvudstadsbesök.

Ha en skön vecka allihopa!

4 kommentarer:

 1. Missa för allt i världen inte Koh Jum på er Thailandsresa i vinter! Bästa stället på Thailands västkust om du frågar mig och min man.

  /Fru Avfart Frihet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Det ska undersökas!

   Radera
 2. Du har varit saknad, välkommen tillbaka:)

  Vet precis hur det är när allt annat kommer imellan eller att man helt enkelt inte har något man vill skriva. Ibland är det bara blankt och det får vara okej det med.

  Ha det gott!

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera