• Startsida
  • Mina mål
  • Ekonomi
  • Min portfölj
  • Verktyg
  • Om mig
  • Deals

Deals

På denna sida samlar jag bra erbjudanden som jag själv använder mig av och kan rekommendera. Om du ändå ska handla från någon av dessa företag så klicka gärna här så stödjer du bloggen - den kräver ändå ett par timmars arbete om dagen.

De vanliga annonserna på bloggen ger mig ca 20 öre om dagen så det är mest symboliskt för tillfället :) Om du använder en Adblocker kanske du kan stänga av den för min domän (och andra bloggares) så blir det några öre extra. Tack!


Avanza är fabriken där min pengamaskin står. Har varit kund där sedan 2002 då jag köpte mina första Ericsson-aktier. De har alltid stått på kundens sida och utmanat (kör över) storbankerna när det gäller börshandel. När jag började låg courtaget på från 99 kr vilket betydde att man hade råd med en eller två aktier och man handlade aldrig under 10000 kr. Nu för tiden kan man handla aktier för så lite som 1 krona och dessutom är det helt courtagefritt för kunder med samlat kapital upp till 50000 kr! Det finns alltså ingen anledning att inte skapa ett konto. Vill man ha något sparande på börsen över huvud taget eller något som liknar en pengamaskin är Avanza helt enkelt steg 1 för att möjliggöra detta.Jag använder 4Spar med ett obundet konto som ger 6,5 % ränta. Kontot omfattas inte av den statliga insättningsgarantin så det är lite högre risk. Jag har en mycket liten del av likviderna här, typ delar av semesterkassan. Intjänade räntan räknas per dag och visas direkt på hemsidan, och man kan plocka ut sina pengar när som helst, hur ofta som helst. Använder man konto med bindningstid är pengarna fast, dvs man kan inte ta ut dem tills bindningstiden löpt ut. Man kan legitimera sig med BankID så man kan vara igång på 2 minuter.Jag använder Compricer varje gång det är dags att jämföra elavtal eller försäkringar. För elavtal går det supersnabbt och man får ofta "prova-på"-erbjudanden med låga priser. Eftersom det finns så många kan man byta leverantör varje år och "prova på for life" :) För försäkringar får man oftast bra offerter och man kan använda dessa när man förhandlar med sitt bolag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar