• Startsida
 • Mina mål
 • Ekonomi
 • Min portfölj
 • Verktyg
 • Om mig
 • Deals

Mina mål

Sidan uppdaterad: 2016-07-04

Övergripande mål

Man kan läsa lite om mina mål under "Om mig"-sidan. Här sammanfattar jag det:

Jag vill bevisa att det fungerar att maximera sin ekonomi, hälsa, familj, jobb, fritid (ha skoj) och sociala liv utan att kompromissa, såklart under egna förutsättningar. Utan att ha en "balans" som ger en medioker sörja och försöka undvika fällor som "jag förtjänar faktiskt" eller "man måste leva också". Jag kommer att försöka hitta sätt att förbättra varje del som nämnts ovan utan att det ska vara på nämnvärd bekostnad av något annat. Kort sagt: Maxa Allt

Mål 2016 (ålder: 37 år)

Ekonomi - Pengamaskinen ska växa i form av insättningar och tillväxt så att den kvalificerar hushållet som "Platinakunder" hos Avanza. Utdelningarna ska överstiga 25000 kr under året. Minst 180000 kr ska tillföras pengamaskinen utifrån exkl tjänstepensioner.

Uppdatering 2016-07-05: Målet med att bli Platinakunder har redan uppnåtts då jag flyttat över tjänstepensioner till Avanza. Jag reviderar därför målen och börjar räkna med endast de portföljer som vi har på Avanza exkl belåning och exkl barn/IPS/tjänstepension/fru Maxa Allts konton. Värde idag är 556104 kr. Målet är att värdet ska vara 650000 kr på nyårsafton.

Hälsa - Jag ska gå ner till 75 kg och klara springa en mil på under 50 minuter.

Familj - Jag ska umgås mer med familjen och hitta på mer aktiviteter utan att det påverkar pengamaskinen. Jag inser nu att det är ganska vagt så jag ska försöka förtydliga med något som är mätbart. Få med frugan på tåget så att våra mål överensstämmer och att våra handlingar hjälper oss mot dem.

Jobb - Jag ska öka min lön med minst 4%. Jag ska hitta en sidoinkomst på minst 5000 kr under året.

Fritid - Jag ska fortsatt kunna unna mig tid vid datorn och TVn utan att ha dåligt samvete.

Socialt - Jag ska umgås mer med vänner och kollegor och bredda min umgängeskrets.

Mål 2024 (ålder: 45 år)

Målet på medellång sikt är att göra om bolånet till Avanzas superbolån. Det har ganska hårda krav, nämligen: Vara Private Banking-kund (minst 3 miljoner i placeringar) samt max 50 % belåning. I dagsläget är huset belånat till 80 % och som nämnt ovan är målet för 2016 att bli Platinakunder (dvs 1 miljon i samlade tillgångar). Pengamaskinen måste alltså växa ca 2,1 miljoner och lånet måste minska med ca 1,1 miljon (per 2016-05-02). Om målet ska uppnås till slutet på 2024 ska alltså sparandet, vinster, värdeökningar och amorteringar överstiga 376000 kr per år i genomsnitt.

Mål 2030 (ålder: 51 år)

Pengamaskinen är på 10 miljoner, huset är max 50 % belånat. Vi får 39000 kr / månad i utdelningar och kan sluta jobba om vi vill.6 kommentarer:

 1. Tack för en kul och inspirerande blogg! Ska bli spännande att följa dig och resan mot de magiska 10 Mkr =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för de fina orden! Det betyder mycket och gör det ännu roligare att skriva. Ha en fortsatt trevlig helg!

   Radera
 2. Inspirerande! Jag har själv kommit igång med min pengamaskin och strukturerat upp ekonomin ordentligt vid 37-års ålder. Mitt nästa steg blir konkreta mål, gillar ditt sätt att göra det

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra! Själv började jag ju vid typ 34 års ålder, mer seriöst vid 36 och infört badass-sparande vid 37, så typ samma! Märker en ofantlig skillnad jämfört med bara något år sedan!

   Radera
 3. Jag håller med ovanstående, mycket intressant och inspirerande. Hoppas allt går som planerat. Jag har nyligen strukturerat upp min egen pengamaskin från att tidigare bara ha sparat planlöst. Det är mer intressant om man har en plan.

  Jag tittade lite på din kalkyl ovan och ser att du kommer att öka din insättning årligen med 10%. Det låter väldigt ambitiöst tycker jag, men jag kanske har missat något?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för de fina orden, de värmer verkligen! Och tack för feedbacken! Det stämmer att 10 % är väldigt ambitiöst. Jag lekte lite med siffrorna eftersom verktyget bara stödjer linjär ökning (jag skulle förmodligen kunna hålla 10 % halva tiden och sen minska). Jag skrev startvärde på 16000 kr men egentligen ligger jag nog över 20000 kr redan idag. Om man matar in startvärde på 22000 kr och halverar ökningen till 5 % hamnar man på ungefär samma slutvärde.

   Jag räknar med att både jag och frugan får minst 3% årlig löneökning och 100% av den kommer att gå direkt till pengamaskinen. Jag har också satt upp mål att få extrainkomster (10000 kr i år) och jag hoppas det går även om det går lite trögt. När jag startade bloggen hade vi en sparkvot på ungefär 25 % men nu har vi bitvis kommit över 50 %. Blir vi liiite mer badass och kanske hamnar på 60 % så kaaanske det kan gå. Jag sätter målet högt och får utvärdera på vägen. Just nu ligger jag före årets mål även om vi har ett målsparande på 6000 kr/mån till Thailand i januari. Denna kommer vi trappa ner rejält nästa år.

   Tack igen för en bra observation! :)

   Radera