• Startsida
 • Mina mål
 • Ekonomi
 • Min portfölj
 • Verktyg
 • Om mig
 • Deals

söndag 29 maj 2016

Veckan som gått, v 21 2016

Fritid / livet i allmänhet

Veckan började med att sonen äntligen fick sina vattkoppor. Storasystern hade det för ett par veckor sedan (tillsammans med halva dagis) och vi väntade på lillgrabbens tur. Vattkoppor är supersmittsamt och har en inkuberingstid på 10-20 dagar. Vi ville få det hela överstökat innan semestern, så det var bara att uppmuntra pussande och kramande dem sinsemellan. En gång råkade deras tandborstar gnuggas mot varandra, oops... Han verkar ha fått det lite mildare än storasystern, det sägs ju att det blir värre ju äldre man blir, men samtidigt är det lite småtufft att få honom sluta klia. På måndag drar dessutom Fru Maxa Allt till Bryssel och lämnar ansvaret till undertecknad, som direkt ringde in förstärkningar från den äldre generationen. Ska ju gå Management 3.0-kurs på måndag och det kan man inte missa!

I onsdags såg vi filmen 13 Hours - The Secret Soldiers of Benghazi. Det bygger på en sann historia om situationen i Libyen efter den arabiska våren så diktaturen ersattes av laglöshet. Den amerikanska ambassadören åker på besök till Benghazi för att diskutera med den nya ledningen, och de kriminella gängen tar tillfället i akt att ge jänkarna en känga genom att helt enkelt storma konsulatet när de inte riktigt är redo. Bara en handfull kontraktskämpar finns på plats, mindre än 2 km därifrån, men de jobbar egentligen i hemlighet med CIA så de vågar inte riktigt ge sig in i leken för att inte avslöja sig. Filmen kändes lite utdragen och bitvis krystad, mycket information hela tiden om vad klockan är och hur många som är inblandade, utan att man egentligen lärde känna alla. Det var såklart många bilder på familj och småbarn för att man skulle få sympati för dem. Efter en dryg timme brakade helvetet loss och resten av filmen blev en enda lång strid. Det kändes väldigt autentiskt och snyggt, med vapen, miljöer och stridstaktik kombinerat med en hel del kroppsdelar flög till höger och vänster. Det blev lite mer brutalt än jag förväntat mig. Trodde först att det skulle bli mer av en dokumentär. Frugan kallade det hela för "vapenporr" och visst hade hon rätt. Sen när jag läste vem som hade regisserat kändes det självklart: Michael Bay. Måste dock säga att han lyckats höja sin nivå några steg, vilket resulterade i en bra blandning av action och thriller. Jag ger den 7/10! Nuff said! Gillar du "vapenporr" så är detta definitivt årets film för dig!

Hälsa

Träningen tickar på, men löpningen har blivit lidande. Dock fick jag tummen ur och fixade träningskläder igår. Skulle köpa en tröja och byxor, men det slutade med: skor, pikétröja, löparstrumpor, löparkallingar (!), korta tights, långa tights, träningströja, långärmad träningströja, långärmad tjockare träningströja, tunn träningsjacka. Ehm... tur att jag hade ett presentkort från min födelsedag och en rabattkupong på 20%! Ska ut på en runda nu och testa grejerna!

Ekonomi

Löningen trillade som väntat in den 25:e vilket resulterade i 10000 kr för att betala Alvestaglassfakturan, 1000 kr till barnen, 6000 till Thailandsresan och 6500 kr till pengamaskinen. Veckan resulterade inte i några affärer utan allt gick till amortering av portföljbelåning. På barnens konto har jag fått teckningsrätter för Castellum vilka förmodligen kommer att användas för att teckna.
Totalt köp: 0 kr

Veckans utdelningar blev:
2016-05-23 - Unibet: 1515 kr
2016-05-25 - HCP Inc (efter källskatt): 203 kr
Totalt: 1718 kr

Den här veckan kom även min första värdekupong från Preem. 150 kr som gick direkt tillbaka på kontot. Fint med gratispengar! Våra portföljer slog även rekord med all-time-high! Totalt samlat sparande på Avanza: 943 694 kr! Detta är då inklusive barnens konton samt lite pensioner. Om ett par dagar kommer månadsrapporten så då får ni se lite grafer och sånt antar jag!

Nu ska jag ut och springa 5 km, ha en bra vecka allihopa!
3 kommentarer:

 1. Hej!

  Måste tacka för en bra blogg men börjar bli riktigt irriterad på all reklam på denna sida, saker som pop-ar upp fast man inte klickar, nu senast blir man vidareskickad från bloggen till nån jäkla annonssida när man försöker läsa ett inlägg. Tacksam om du kunde se över detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Så ska det såklart inte vara! Är det på mobilen du upplever detta? Det är väldigt individuellt vilken reklam som visas och på vilket sätt så jag själv märker alltid inte detta. Har haft problem med det en gång ett par gånger tidigare och snackat med supporten. Ska undersöka med en gång!

   Radera
  2. Har ställt ner mobilreklamen på Adsoptimal (som jag tror kan vara boven) till minsta läget. Hör gärna av er om det är någon skillnad.

   Radera