• Startsida
  • Mina mål
  • Ekonomi
  • Min portfölj
  • Verktyg
  • Om mig
  • Deals

fredag 6 maj 2016

Missade tåget

Efter Att Välja Lyckas inlägg igår om Hemfosa lade jag upp stamaktien i min bevakningslista. Ni kan läsa mer om aktien i hans inlägg, men jag gillar fastighetsinvesteringar och Hemfosa känns fint värderad med ett substansvärde som ligger snäppet högre än aktiekursen, dvs den handlas med rabatt. Jag satte in en order i morse på kursen 81,75 kr när den låg på 82,00 kr men fick istället se en stadig ökning till 85,00 kr i skrivande stund. Attans också!

När jag ändå skriver detta kan jag passa på att summera börsveckan som gått:

Som jag skrev i månadsrapporten för april lade jag en ny triggkurs på Byggmax på 64,00 kr. I skrivande stund ligger kursen på 63,75 kr. Jag har lagt en köporder på 63,25 kr, lite lägre än min triggkurs och smått justerat för allmänt sur börs.

Idag tecknade jag mig också för en högriskposition i Follicum efter en hel rad fina rekommendationer. Jag har inte satt mig in i bolaget värst mycket och brukar hålla mig undan biotechbranschen men det kändes lockande med en lokal produkt som jag kan förstå mig på (hårborttagning och hårtillväxt) och med en potentiell global marknad. På grund av risken blev det en minimal position, förutsatt att jag ens får något då det är emission utan företräde.

Resurs Holding som jag fick förra veckan blev ingen börsraket som jag hade hoppats på. Dessa ligger kvar på observationslistan då de ligger kvar i princip på introduktionskursen, och vid 60 kr kan det hända att de ryker.

Jag har även börjat fundera på Boston Pizza Royalties Income Fund som verkar vara grymt poppis i bloggsfären. Läste en analys och den var ganska positiv. Lite problem i Alberta på grund av oljekrisen. Pizza känns inte så inne med nya hälsotrender, men samtidigt har jag nog aldrig hört talas om någon som inte gillar pizza. Det går ju att fixa fullkornsdeg osv, dvs nyttigare varianter av samma sak för de som vill ha. Ungefär som Coca Cola med lightprodukter. Lägger Boston Pizza på bevakningslistan också.

Jag känner mer och mer att den långsiktiga strategin med köp i stabila bolag för att få direktavkastning och mycket tålamod är svår att hålla. Det är seeegt att vänta på utdelningar eller lön för att göra affärer. Jag är smått otålig nu för tiden och kommer på mig själv leta snabba pengar. Kom på mig själv idag fundera på hur man skulle kunna göra för att få ett gratiskonto på Avanza (jag har ju mer än 50000 så det går inte på mitt konto) för att kunna daytrada gratis... Det är smått jobbigt att behöva bromsa sig men jag får väl lugna mig och gå ut i solen antar jag. Det kan bero på att jag börjat med LCHF igen och kanske har lite humörsvängningar...1 kommentar:

  1. Tackar för omnämnandet. När emissionen är avklarad kommer nya priser att gälla och då kan det vara dags att titta på det igen :-)

    SvaraRadera